Naptár
Diavetítő

 

Cap-Bon

 

A római korban alapított település a Cap Bon félsziget közelében, Hammamettől 10 km-re fekszik. A fazekasság fővárosaként is ismert helyen káprázatos kézügyességgel készített kerámia tárgyakat kínálnak úton-útfélen. Péntekenként hatalmas piac, így a bazárok nyüzsgő, jó hangulatú alkudozással átszőtt világát kedvelők a paradicsomban érezhetik itt magukat! A főváros Tunisz is csak egy órás út, így a jó elhelyezkedésű település kitűnő kiindulópontja kirándulásoknak, fakultatív programoknak.

Hammamet "Tunézia Saint Tropez"-a, az ország egyik legismertebb üdülőközpontja, mely a napsütötte Cap Bon félsziget déli részén fekszik. Bár múltja egészen az ókori időkig nyúlik vissza, életét mégis a jelen határozza meg. Kitűnő tengerparti fekvésének, kellemes strandjainak, zegzugos Medinájának (óváros) köszönheti egyre növekvő turistaforgalmát.
A városkának egyedülálló hangulatot kölcsönöz az egész évben virágzó változatos növények sokszínűsége. A felhőtlen és nyugodt pihenés minden kellékével rendelkezik, legyen szó akár kávézókról, boltokról vagy a sportolás különböző eszközeiről.